Kom indenfor

Bicycle Innovation Lab er et levende cykellaboratorium med erfaringer med mange forskellige cykelaktiviteter. På denne side kan du få et overblik over, hvad vi har erfaring med at lave.

Har du lyst til at lave et projekt med Bicycle Innovation Lab, så kontakt os på bWFpbEBiaWN5Y2xlaW5ub3ZhdGlvbmxhYi5kaw==.


Faste aktiviteter

Vi har fast åbent i Cykelbiblioteket. Book din cykel her.
Cyklerne kan kun bookes af medlemmer af foreningen. 


Vi har også erfaring med disse aktiviteter:

Mobilt cykelbibliotek

Dele af cykelbiblioteket har været lejet ud. Det har været muligt for lejerne at købe ekstra ydelser som kommunikation, dataindsamling fra brugerne af cyklerne og evaluering af lejeforløbet. 

Udlejningen er fx til endagsevent som Klimafestivalen i Ringsted (læs mere). Det er også til længere forløb, som da cykelbiblioteket var udlånt igennem transportnetværk for virksomheder i Allerød og på Amager (læs mere).

Foto: Cykelbiblioteket på besøg hos HOFOR og Niras.
Projektudvikling - Cykelteket i Helsingør Kommune

Vi har været med til at udvikle og etablere et kommunalt drevet cykelbibliotek i Helsingør Kommune. Det hedder Cykelteket og kan besøges på cykelteket.dk

På tre måneder bidrog vi med at:
  • designe det mobile cykelbibliotek 
  • skabe de fysiske rammer
  • lave en kommunikationsstrategi og pressemateriale
  • bidrog med udviklingen af de organisatoriske rammer for Cykelteket samt meget andet. 

Se TV2 Lorrys indslag fra åbningen af Cykelteket 
TV2 Lorrys hjemmeside.  

Foto: Cykeltekets slogan.
Desingudvikling - Furesøstativet

I 2014 har vi ikke kun hjulpet Helsingør Kommune med at skabe et cykelbibliotek. Vi har også indgået i et innovativt samarbejde med Furesø Kommune og HOE360 Consulting, om at skabe Furesøstativet.

Med Furesøstativet kan du låse din cykel fast til stativet, uden selv at medbringe en kædelås. Du trækker nemlig en wire op og placerer den i din egen lås. Har du selv en kæde du vil bruge, kan du trække den igennem hullet på bagsiden af stativet. Du behøver heller ikke bruge støttefoden. Du læner bare cyklen op at stativet. 

At cyklen let kan låses fast til stativet giver en langt større sikkerhed for at cyklen er der, når du kommer tilbage. Læs mere om projektet i denne nyhed.

Foto: Furesøstativet er opstillet ved tre trafikale knudepunkter i Furesø Kommune.
Foredrag

Vi holder foredrag på dansk og engelsk om fx cykelkultur, infrastruktur og vores erfaringer fra cykelbiblioteket. 

Vi deltog bl.a. på Velocity 2012 med tre oplæg om Bicycle Innovation Labs arbejde for at udvikle cykelkulturen og blev inviteret med til paneldebat i Luxembourg, som en del af en dansk delegation, der skulle rådgive byen og hertugdømmet om udviklingen af dets cykelkultur. 

Vi har også arrangeret foredragsrækken 'Byen på cykel' der satte cykeldesignere sammen med oplægsholdere der beskæftiger sig med byen og cyklen. 

Det blev fx til en debat mellem cykeldesigner Jens Martin Skibsted fra KiBiSi og cykelkulturkonsulent Mikael Colville-Andersen fra Copenhagenize Consulting om design af livsstil. 

Foto: Mikael Colville-Andersen fortæller til Byen på cykel#3.
Udstilling - The Good City

The Good City er Bicycle Innovation Labs internationale vandreudstilling. Den sætter fokus på Københavns udfordringer som cykelby og udforsker de muligheder, der ligger i cyklismen som en platform for forandring mod bedre byer med færre trafikale problemer og mere plads til at leve. 

Vandreudstillingen er rettet mod et internationalt publikum og kan lejes af både danske og udenlandske aktører, der ønsker at sætte fokus på samspillet mellem bæredygtighed og cykelkultur i udviklingen af fremtidens gode byer. Læs mere på vores side om udstillingen.

Foto: The Good City på Amagerbro Torv.
Rundvisninger

Bicycle Innovation Lab tilbyder også oplæg og rundvisning i cykelbiblioteket. Det er også muligt at prøve cykler fra vores cykelbibliotek. Vi har haft besøg af alt fra franske skoleklasser til norske politikere og tager gerne imod alle interesserede.

Foto: Rundvisning i cykelbiblioteket.
Workshops

Bicycle Innovation Lab har også erfaring med at arrangere og afholde workshops.

En særlig en af slagsen blev arrangeret i samarbejde med IT-Universitetet. Det var hackeventet Bicycle + Technology, hvor 10 studerende på 10 timer skulle forsøge at løse morgendagens cykel-udfordringer. Over to dage brød de studerende deres hoveder, for at se nye sammenhænge mellem cykler og teknologi. De blev hjulpet godt på vej fra en række oplægsholderne, der gav inspiration og hjalp dem med at udforske relevante problemstillinger.

Se en film om projektet samt deltagernes løsninger på vores side om workshoppen.

Foto: Evaluering af de spændende løsningsforslag.
Undervisning

Bicycle Innovation Lab har i samarbejde med Furesø Kommune, Aalborg Universitet Esbjerg, Institut for Læring & Filosofi og Cykelstalden.dk udviklet et nyt lærings- og innovationsprojekt i kommunens folkeskoler. 

Det hedder "Folkeskolen Cykler" og er et konkret bud på, hvordan lærere og elever sammen kan udvikle undervisningen efter folkeskolereformen.

Projektet integrerer cyklen i de almindelige fag og indeholder en projektuge med tre temaer:

1. Cykelbyg & Design 
2. Cykel & Kost
3. Cykel & Motion

Se videoen herunder for at få en oplevelse af al den læring og sjov, der er i projektet. 
På vores side om projektet kan du hente køreklart undervisningsmateriale og låne cykelværktøjskasser i klassesæt.
I Værkstedet kan du vedligeholde og reparere din cykel.
Læs om vores erfaringer med udvikling, foredrag, workshops og design m.m.

Se vores undervisningsforløb med cyklen som tværfagligt tema i folkeskolen.
Fem debatdage i 2017 der tematiserer cykler, trængsel og bæredygtig mobilitet. Den vigtigste debatrække i 2017
Lej vores internationale vandreudstilling og sæt fokus på cyklisme og bæredygtighed i byen.
Bliv medlem og få adgang til Cykelbiblioteket og vores andre aktiviteter.