Cykler og teknologi slår gnister

Opfindsomheden var til at tage og føle på, under Bicycle Innovation Lab og IT-Universitetets hackevent Bicycle + Technology. Rundt om deltagerne i den intensive workshop flød det med laptops, farvestrålende post-its, cykler og cykeldele. Målet var på 10 effektive timer at løse morgendagens udfordringer.

I fremtidens bæredygtige by skal folk kunne køre lettere, bedre og længere på deres cykler - hvordan opnår vi det? Er teknologi en del af løsningen? Det var spørgsmålet som vi og IT-Universitetet stillede 10 studerende til hackeventen på ITU, der blev afholdt den 30. november + 1. december 2012. Det blev til en lærerig weekend:
 

Jeg interesserer mig generelt for cyklen og cyklisme, og derfor synes jeg bare at det er en rigtig spændende dag,
og at være sammen med andre, der deler ens interesser, var enormt lærerigt.

(Thomas, deltager)


Over to dage brød de studerende deres hoveder, for at se nye sammenhænge mellem cykler og teknologi. De blev hjulpet godt på vej fra en række oplægsholderne, der gav inspiration og hjalp dem med at udforske relevante problemstillinger.

Jeg har fået udvidet min horisont i forhold til hvor mange forskellige måder
man kan kigge på en cykel og hvor mange måder man kan forbedre cyklisme.

(Thomas, deltager)

Oplægsholderne var Matthew Willse, Cyclee (USA), Malene Freudendahl-Pedersen, RUC (DK), NIkolai Sonne, So ein Ding (DK). Læs mere om deres baggrund nederst på siden.

Det blev til fem inspirerende og vidt forskellige projekter, som du kan se herunder.

Når man sætter studerende til at tænke over sådanne ting, så kommer de altid op med nogle
meget innovative ting, som er sjove og gør at man tænker over tingene på en ny måde.

(Malene Freudendahl-Pedersen, oplægsholder)

Selv de garvede teknologi- og cykeleksperter, som gav oplæg og vurderede projekterne, kom fra workshoppen med ny inspiration.

Se deltagernes præsentationer af nye møder mellem teknologi og cykler:
Download oplæggene herunder.

Facebike af Oskar Funk og Rasmus Funk: Hvad hvis vi kunne skabe et online community om det at cykle, hvor brugerne kunne give hinanden spændende udfordringer og nyttige tips?

Build-a-basket af Line Voltzmann og Thomas Funk: Den ordinære cykelkurv er ufleksibel og feminin i manges øjne, men hvad hvis man kunne lave en fleksibel kurv, som man selv kunne bestemme formen på?

Multi-message-bell af Simon Weinberger og Jonathan Reghev: Kan en ringeklokke med flere toner skabe bedre cykelkultur?

I love green light af Nele Sattrup og Pelle Krøgholt: Kan vi få flere til at cykle, hvis man aldrig behøver at stoppe for rødt lys?

Servicechain af Andreas Wolf og  Kristen Maddox: Ville det gøre hverdagen lettere at kunne forebygge cykelskader eller få en doktor på besøg?


Mere om talerne:

Matthew Willse, Cyclee (USA) er skaber af The Coup, et kreativt værksted, som arbejder på at forstærke virkningen af almennyttige projekter. Han har også undervist i kurser om webudvikling, tegning og træarbejde. Hans seneste projekt Cyclee stræber efter at udvikle en platform, der kan fremme cyklisme og samfundsudvikling, ved at bruge et distribueret netværk designet til at engagere den enkelte, samfundet og byen.

Malene Freudendahl-Pedersen, RUC (DK), er ansat ved Roskilde Universitet. Hendes  forskning retter sig mod mobilitet i det senmoderne hverdagsliv. Med udgangspunkt i transportforskningen ses på hvorfor og hvordan vi vælger bestemte typer af transportmidler i hverdagslivet og hvilken betydning dette har for det levede liv. Mobilitetsadfærd kan dog ikke forstås via en snæver definition af hverdagsliv men bliver produceret og reproduceret på flere scalaniveauer i samfundet.

Nikolai Sonne, So Ein Ding (DK), er vært på TV-programmet So Ein Ding,
som omhandler elektroniske gadgets. Han er tidligere journalist og vært på Gear-TV for gadgetmagasinet Gear.
 
Værter
Hackeventet blev arrangeret i et samarbejde mellem IT Universitetet og Bicycle Innovation Lab.

ITUBIL_logo
bicycle+technology
fremlæggelse
bikebutler
skilt cykel
lasse fortæller
IMG_1926-1
Her kan du låne vores cykler.
5-1
Læs om vores erfaringer med udvikling, foredrag, workshops og design m.m.

Banner_forside
Se vores undervisningsforløb med cyklen som tværfagligt tema i folkeskolen.
BIL_postkort_forening_press-1
Se hvordan du kommer i kontakt med os her.
3 udstilling forside
Lej vores internationale vandreudstilling og sæt fokus på cyklisme og bæredygtighed i byen.
samtalecykler_ros_234x155
Bliv medlem og få adgang til Cykelbiblioteket og vores andre aktiviteter.
13.06 2016

Sommerferie i Cykelbiblioteket

Cykelbiblioteket går på sommerferie den 30. juni og åbner igen den 4. august.  Det betyder at du kan booke den sidste cykel...
10.03 2016

Giv førstehjælp til din cykel

Cykelbiblioteket er åbnet op for sæsonen og vi glæder os til at give dig en række gode cykeloplevelser. Trænger du til at lære et par fifs,...
26.11 2015

Julehygge i Cykelbiblioteket den 10. december

Bicycle Innovation Lab inviterer til ​j​ulehygge i Cykelbiblioteket den 10. december kl 17. Tag dine lyse idéer og gode humør med. Vi giver...