Videnscenter for cyklisme

Fra København til resten af verden.

Bicycle Innovation Lab bestræber sig på at være et kulturhus med plads til udvikling og afprøvning af nye cykelkoncepter og måder at bruge cyklen på. Som videnscenter arbejder vi på flere forskellige platforme med formidling og videreudvikling af urban cykelkultur. Vi arrangerer foredrag og guidede ture, laver videoproduktioner, har skabt en international vandreudstilling og er tilknyttet forskellige cykelprojekter som projektpartnere. Læs mere om vores arbejde ved at klikke rundt i toppen af vores online videnscenter.

Bicycle Innovation Lab er lokaliseret i København, og det meste af vores arbejde tager udgangspunkt i København. Det ser vi som en styrke. Verdens øjne hviler i dag på København som foregangsby for cyklisme, og kun få byer i verden nærmer sig samme udbredte brug af cyklen. København er byen, hvor stort set alle cykler, og byens særlige cykelkultur er et af dens stærkeste varemærker.

Udviklingen af cykeltrafikken i København er dog ikke sket af sig selv. Der ligger bevidste valg og prioriteringer bag. I 1960’erne lignede København mange andre europæiske storbyer. Stigende biltrafik førte til stadigt flere problemer med blandt andet lokal luftforurening, øget trængsel i myldretiden og et stigende antal alvorlige trafikulykker. Men i stedet for kun at udvide kapaciteten for personbiler på vejene valgte man i Københavns Kommune også at påbegynde opbygningen af et fintmasket cykelstisystem. 
Denne bevidste prioritering fra offentlig side har været stærkt medvirkende til, at København i dag har en af verdens mest folkelige og markante cykelkulturer.

Men byen udvikler sig konstant, og for at sikre at cykelkulturen fortsat har de nødvendige vilkår for at udvikle sig med byen, vil der også fremover være brug for en målrettet indsats. Netop dét er formålet med Bicycle Innovation Labs arbejde: At understøtte, videreudvikle og viderebringe Københavns helt særlige cykelkultur. Det er derfor, vi kalder København vores laboratorium. Som cykelkulturhus og videnscenter er det vores ambition at hjælpe med at gøre København til verdens førende cykelby – et internationalt referencepunkt for banebrydende løsninger, der understøtter brugen af cyklen i byen.
 

hvorfor cykLISME?

  

Cyklismens positive effekter er åbenlyse:

Mindre CO2-emission, mindre lokal luftforurening og mindre støj sammenlignet med transport i personbiler. Dertil er det sundt at cykle.

Alle disse effekter er gode for både miljøet og folkesundheden i byen, og det påvirker samfundsøkonomien positivt.

Derfor mener Bicycle Innovation Lab, at cyklen potentielt vil kunne gavne de fleste storbyer i verden. Hvis de tør satse på den.
 
IMG_1926-1
Her kan du låne vores cykler.
5-1
Læs om vores erfaringer med projektudvikling, foredrag, workshops, design og meget mere.
Banner_forside
Se vores undervisningsforløb med cyklen som tværfagligt tema i folkeskolen.
BIL_postkort_forening_press-1
Se hvordan du kommer i kontakt med os her.
3 udstilling forside
Lej vores internationale vandreudstilling og sæt fokus på cyklisme og bæredygtighed i byen.
16-1
Gratis foredragsrække med fokus på cykeldesign og infrastruktur.
10.03 2016

Giv førstehjælp til din cykel

Cykelbiblioteket er åbnet op for sæsonen og vi glæder os til at give dig en række gode cykeloplevelser. Trænger du til at lære et par fifs,...
26.11 2015

Julehygge i Cykelbiblioteket den 10. december

Bicycle Innovation Lab inviterer til ​j​ulehygge i Cykelbiblioteket den 10. december kl 17. Tag dine lyse idéer og gode humør med. Vi giver...
02.11 2015

Åbent Hus - 5. november kl. 16-18.30

Å bent for alle cykelentusiaster der gerne vil se hvad vi laver i Cykelbiblioteket. Der er bliver muligt at få en prøvetur på en af vores...