Dansk cykelinnovation: Om at køre langt på cykel

Ny foredragsrække sætter fokus på cyklen som generator for nye bystrukturer og nye tanker.
Den 13. marts kl. 17 inviterer Bicycle Innovation Lab til første forelæsning under temaet Byen på cykel. Det er gratis at deltage og finder sted i Kvarterhuset på Amager. Aftenens fokus er: Dansk cykelinnovation. Om at køre langt på cykel.
 
Set i lyset af den netop aflyste betalingsring, hvilke midler har vi så til at komme trængslen til livs i byen? Når vi skal bevæge os langt, hvilke cykelmidler har vi til rådighed i dag? Hvilke løsninger ligger 2 minutter ude i fremtiden? Kan mikrohybrid-køretøjer mindske trængslen og fremme mobiliteten i byen og i bynære områder ?

Har Københavns omegnskommuner et ansvar at være aktivt med til at påvirke den trafik, de genererer? Furesø Kommune er en forstadskommune, der arbejder med at skabe et bud på, hvordan fremtidens trafik kan blive. De vil være en del af løsningen, i stedet for en del af problemet, og har visioner for, hvordan det kan ske.

Kom og hør Carl Georg Rasmussen, skaberen af Leitra velomobilen, Ole Bodholt, Head of Concept Integration, Team ibiQe og
Lene W. Hartmann, klimaprojektleder ved Furesø Kommune, give deres bud på, hvordan vi kommer videre på cykel.

Byen på cykel er en temaforelæsningsrække skabt af Bicycle Innovation Lab, der kører to gange i foråret og to gange i efteråret.

Cyklen er ikke nogen ny opfindelse. Alligevel er den i øjeblikket ved at få et nyt liv som designobjekt og transportmiddel i storbyer verden over.
 Vi har i stigende grad erkendt, at vi har brug for nye løsninger, hvis vi vil sikre plads til både effektiv mobilitet og attraktive byer i fremtiden. Med Byen På cykel sætter Bicycle Innovation Lab fokus på cyklen i byen som en generator for nye bystrukturer og tanker. Hver forelæsning byder på innovative oplægsholdere fra hver sit aspekt af cyklismen.

Oplægsholderne er på hver deres måde er med til at udvikle og udforske cyklismens retning. Der er altid en præsentation af et cykeldesign samt et andet oplæg, der sætter designet ind i en bysammenhæng. Hensigten er at undersøge, hvilke nye tanker og uopdagede samfundsmæssige potentialer, der er at hente i krydsfeltet mellem cykeldesign og byplanlægning.

I Værkstedet kan du vedligeholde og reparere din cykel.
Læs om vores erfaringer med udvikling, foredrag, workshops og design m.m.

Se vores undervisningsforløb med cyklen som tværfagligt tema i folkeskolen.
Fem debatdage i 2017 der tematiserer cykler, trængsel og bæredygtig mobilitet. Den vigtigste debatrække i 2017
Lej vores internationale vandreudstilling og sæt fokus på cyklisme og bæredygtighed i byen.
Bliv medlem og få adgang til Cykelbiblioteket og vores andre aktiviteter.
10.08 2017

06.04 2017

Trængsel og Sundhed, fredag d. 21. april

Kom og hør om cyklens rolle og muligheder for at skabe et sundere og mere dynamisk samfund. Du kan møde Sundheds- og Omsorgsborgmester, Ninna...
16.03 2017

Generalforsamling 2017

Deltag i Bicycle Innovation Labs årlige generalforsamling.  Tid: Onsdag den 26. april kl. 17 - 18 Sted: Pavillonen, Prags Boulevard 50A,...