Hvordan designes en livsstil?

Kom til debataften om design og livsstil, når Bicycle Innovation Lab afholder tredje omgang af foredragsrækken Byen på Cykel. Aftenens gæster er to yderst prominente designere indenfor hvert deres felt: cykeldesigner Jens Martin Skibsted fra KiBiSi og cykelkulturkonsulent Mikael Colville-Andersen fra Copenhagenize Consulting. Arrangementet foregår på Dansk Arkitektur Center d. 30. oktober 2012 kl. 17.00 - 18.30. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Arrangementet afholdes på engelsk.
Hvilken rolle spiller design for cykelkulturen i storbyen? Hvad gør det attraktivt at cykle i byen? Og hvordan designer man en livsstil? Københavnerne cykler som ganske få andre i verden, og byens politikere har store ambitioner for cyklens status i byen. Alligevel er antallet af cyklister i København stagneret på omkring 37% i de seneste år, og tendensen ser ikke ud til at vende  - tværtimod.

Derfor har vi bedt aftenens oplægsholdere om at debattere forholdet mellem livsstil, innovation, cykeldesign og bydesign i fremtidens byer.

Se videoteaser for arrangementet nederst på siden - eller læs en artikel om aftenen her.

Jens Martin Skibsted (kreativ direktør), er designer, iværksætter og filosof, der steg til berømmelse med sin ikoniske Biomega cykel, som står for en helt ny form for urban mobilitet. I mere end et årti har han hjulpet ambitiøse virksomheder med at bygge produkter, der redefinerer markedspladser. Han er den stiftende partner i luksuscykel-producenten Biomega og KiBiSi, et konsulentfirma for produktdesign. Som ung, global leder talte han i Davos 2011, ligesom han er et rådgivende medlem af Designrådet, INDEX Award og World Economic Forums Globale Agenda Råd om Design. Han er også gæsteblogger for Washington Post og Fast Company. Jens Martin er uddannet fra ESEC i Paris, UC Berkeley og Københavns Universitet.

Mikael Colville-Andersen (CEO), er cykelkulturkonsulent, urban mobilitetsekspert, filmproducent og fotograf. Han er stifter af Copenhagenize Consulting, som rådgiver byer omkring cykelplanlægning og urban kommunikation og er kendt som Danmarks cykelambassadør. Colville-Andersen er manden bag den verdensomtalte blog Copenhagen Cycle Chic. I denne forbindelse opfandt han ordene Cycle Chic og Copenhagenize, som er kendt verden over. Han rejser verden rundt for at rådgive og holde taler der sætter fokus på cykelkulturen og cykeltransport. Mikael Colville-Andersen er uddannet fra American Academy of Dramatic Arts, London School of Journalism og Den Danske Filmskole.

Byen på cykel er en temaforelæsningsrække, der sætter fokus på cyklen som generator for nye bystrukturer, nye tanker og nye måder at bevæge sig på i byen. Oplægsholderne udvalgt fordi de på hver deres måde er med til at udvikle og udforske cyklismens rolle i byen og i vores hverdagsliv. I forelæsningsrækken er der altid en præsentation af et cykeldesign samt et oplæg om byen og cyklen. Hensigten er at undersøge, hvilke nye tanker og uopdagede samfundsmæssige potentialer, der er at hente i krydsfeltet mellem cykeldesign og byplanlægning.

Vi ses tirsdag d. 30. oktober kl. 17.00 - 18.30

Konferencesalen, DAC
Dansk Arkitektur Center DAC
Strandgade 27B DK
1401 København K

AFTENENS OPLÆGSHOLDERE:

Jens Martin Skibsted

  

Mikael Colville-Andersen

  
I Værkstedet kan du vedligeholde og reparere din cykel.
Læs om vores erfaringer med udvikling, foredrag, workshops og design m.m.

Se vores undervisningsforløb med cyklen som tværfagligt tema i folkeskolen.
Fem debatdage i 2017 der tematiserer cykler, trængsel og bæredygtig mobilitet. Den vigtigste debatrække i 2017
Lej vores internationale vandreudstilling og sæt fokus på cyklisme og bæredygtighed i byen.
Bliv medlem og få adgang til Cykelbiblioteket og vores andre aktiviteter.